Docenten

Op deze pagina bieden we u als docent alle links met informatie over het vak en hulpmiddelen om uw lessen en voorlichting van het vak te ondersteunen. We beginnen klein, maar voegen gaandeweg steeds meer toe.

Informatie over het vak

Logo’s van de hoofdconcepten

Op verzoek van collega Michiel Maasen

 

Identiteit

Met dank aan collega Marty Wareman deze videotip over de milennials. Wat een raakvlakken met hoofdstuk 1. Wie maakt hier kijkvragen bij?

 

Socialisatie

Joris Kingma heeft een experiment met een rode knop uitgetest op het schoolplein. Een voorbeeld van socialisatie: aangeleerd gedrag d.m.v.  voorbeeldgedrag en nieuwsgierigheid wekken. Briljant in z’n eenvoud! Wie maakt hier kijkvragen bij?

 

Sociale Cohesie

De actie om Sint-Maarten te ondersteunen is een uitstekend voorbeeld van sociale cohesie, omdat de actie een voorbeeld is van burgers in Nederland die zich verantwoordelijk voelen voor het welzijn van burgers op Sint-Maarten.

 

Cultuur

Sander Dekker heeft het over ‘verandercultuur‘. Om welk element van cultuur gaat het? Gaat het in zijn beleving dan om voorstellingen, opvattingen, uitdrukkingsvormen, waarden of normen? (VOUWN). Om opvattingen over excelleren of zesjes halen.